In de media
Welkom op de website van OBS De Noordster - Bergen op Zoom
Piratendag Kleuters - voorjaar 2017
OBS De Noordster - Bergen op Zoom
Indianen sportdag kleuters - voorjaar 2017

Uit de Bergen op Zoomse Bode ...

 
 
 
 

BERGEN OP ZOOM - De leerlingen van de Noordster, School Oost en het Kompas hebben zich van hun meest sportieve kant laten zien. Zij liepen gisteren een 'daily mile', als kick-off van het B-fit programma dat op hun scholen is gelanceerd. Daarmee wordt ingezet op een gezonde levensstijl voor de leerlingen.

 
bfit bergsebode

Overgewicht bij jongere kinderen is een toenemend probleem in Nederland. In de laatste decennia is het aantal kinderen dat te zwaar is enorm toegenomen. Tegenwoordig heeft één op de zeven kinderen overgewicht. En de stijgende tendens blijft bestaan. Daarom ontwikkelde de Gelderse Sport Federatie een programma om een gezonde levensstijl te promoten bij kinderen op de basisschool: B-fit. Hierbij worden niet alleen de leerlingen, maar ook hun sociale omgeving zoals ouders en leerkrachten als deelnemer aan het programma gezien. Via één totaalpakket wat zich richt op beweging, maar ook op informatie over voeding en inactiviteit zoals computeren, wordt een gezonde en actieve levensstijl gepromoot.

Scholen

Het B-fit programma wordt in samenwerking met de F!tfabriek op drie Bergse basisscholen uitgerold. Het Kompas wil het programma in alle klassen inzetten. Bij School Oost gekozen is voor groep 3 en 8 en bij de Noordster voor groep 5 en 7. Samen met een B-fit coach wordt er op de scholen een uniek programma opgezet, uitgevoerd en geïmplementeerd Dat goed aansluit bij de wensen van iedere school. En om de start van die samenwerking niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, werd er donderdagochtend op alle drie de scholen een 'daily mile' gelopen door de leerlingen.

Kick-off

Bij de lancering van een sportief programma, hoort natuurlijk een sportieve kick-off. Daarom werd er op alle drie de scholen een stuk hardgelopen door de kinderen. Op School Oost en de Noordster was het openingswoord aan wethouder Stinenbosch. En bij het Kompas was die eer aan de filiaalmanager van de Albert Heijn aan het Zonneplein. Dit vanwege de nauwe samenwerking die de F!tfabriek heeft met de Albert Heijn waarbij zij samen werken aan het gezonder maken van de samenleving.

Programma

Het programma van B-Fit bestaat uit interventies, ook wel best practices genoemd. Deze worden weergegeven op een menukaart. De belangrijkste aspecten zijn als volgt, namelijk een kwaliteitsimpuls geven aan het bewegingsonderwijs met ondersteuning van de F!tfabriek. Meer sportmomenten creëren voor leerlingen door bijvoorbeeld naschoolse activiteiten. Een voedingseducatieprogramma op school draaien. Het gezondheidsbeleid van school verbeteren in samenwerking met de GGD. En workshops houden voor ouders met thema's over gezondheid. 

 
 

Bron: Internet Bode via deze link

somlijn

Direct naar...

Ons adres...

obs De Noordster
Groenplaats 32
4613 GP Bergen op Zoom
tel. 0164 - 256801
email obs De Noordster

Logo gezonde school horizontaal

leerbedrijf licht 

obs De Noordster
is onderdeel van

 

somlogo