In de media
Welkom op de website van obs De Noordster - Bergen op Zoom
Speelheuvel - obs De Noordster
obs De Noordster - Ingang onderbouw
De buitenklas - obs De Noordster
Het blotenvoetenpad - obs De Noordster
obs De Noordster - onze speelplaats
obs De Noordster- Op ontdekking in onze schooltuin ....

Kunstwerk De Tussenstop onthuld

 


bergenopzoomsebode

DSC 8881 1078x516

Op vrijdag 3 november was het eindelijk zo ver. De Tussenstop (kunstwerk op de Halsterseweg) werd onthuld door 8 kinderen van De Noordster. Er was heel wat voorbereiding aan vooraf gegaan, maar het resultaat mocht er dan ook zijn. 

 

Officiële onthulling van kunstwerk ‘De Tussenstop’

BERGEN OP ZOOM – Wethouder Arjan van der Weegen heeft vrijdagmiddag samen met kinderen van basisschool de Noordster de officiële onthulling verricht van het kunstwerk en tevens geluidsscherm de ‘Tussenstop’. De basisschool had voor de speciale ‘onthulling’ een heleboel dozen geschilderd in de kleuren van Mondriaan. Deze stonden gestapeld voor het kunstwerk en werden door de kinderen en de wethouder met één ruk weggetrokken.

Het kunstwerk is al een tijdje te zien vanaf de Halsterseweg en de Randweg, maar nu zowel het kunstwerk als de daarnaast geplaatste geluidsschermen gerealiseerd zijn moest er ook een officieel momentje komen. Aerlant Cloïn mocht als voorzitter van Stichting Kunst in de Openbare Ruimte (KidOR) als eerste de toegestroomde kinderen, bewoners en betrokkenen welkom heten. “De kinderen zijn vandaag de belangrijkste gasten, maar ik heet ook alle Bergenaren welkom. En ja, ook de Halsternaren want dat willen we met dit kunstwerk benadrukken: jullie zijn ook welkom in Bergen op Zoom.” KidOR heeft zich vanaf het begin ingezet om dit kunstwerk te realiseren. “Het beoogde doel was om mensen in de woonomgeving Bergen op Zoom Noord in contact te brengen met kunst en cultuur, onder andere door de inwoners van de wijken te betrekken bij het project.”


Ontwerp

En dat is gebeurd, want er werden verschillende inspraakrondes gehouden. Inwoners konden daarbij hun mening geven over de verschillende kunstwerken die gepresenteerd werden. Uiteindelijk werd ‘De Tussenstop’, een ontwerp van Gabriel Lester en Martine Vledder, gekozen als winnaar. Gabriel Lester was namens het Amsterdamse ontwerpersduo aanwezig bij de officiele onthulling. “Als kunstenaars worden wij vaker gevraagd om iets te maken voor de openbare ruimte. En dat is soms best lastig, want je maakt iets voor plekken waar wij niet wonen. Toch proberen wij er iedere keer weer een mooi juweel van te maken.” Lester wilde met het kunstwerk de Halsterseweg en de Randweg een opfrisbeurt geven en ervoor zorgen dat de straten er leuker en knapper uitzien. Volgens de kinderen van de Noordster is dat in ieder geval gelukt en ook omwonenden zijn blij met het nieuwe geluidsscherm.

Slimmeriken
Wethouder Arjan van der Weegen mocht samen met de kinderen de onthulling voor zijn rekening nemen door een grote Mondriaanmuur bestaande uit allemaal geschilderde dozen weg te trekken voor het kunstwerk, maar eerst wilde hij de kinderen een verhaaltje vertellen. “Er waren eens heel veel slimmeriken in de gemeenteraad”, begon hij zijn verhaal. De wethouder vertelde over het idee van de gemeenteraad om een bedrag beschikbaar te stellen voor de verschillende wijken van Bergen op Zoom om een mooi kunstobject te plaatsen. “Drie wijken: Noordgeest, Meilust en Tuinwijk besloten om het niet uit te geven aan hun eigen wijk, maar zij kochten er dit kunstwerk van als cadeau voor Bergen op Zoom en Halsteren.” Het kunstwerk kostte in totaal 150.000 euro, waarvan 75.000 euro werd bekostigd door de drie wijken. Het overige geld is gesponsord door het Mondriaan Fonds.

DSC 8887


klik hier om het artikel via de Bergen op Zoomse bode te bekijken

 

 

 

somlijn

Direct naar...

Ons adres...

obs De Noordster
Groenplaats 32
4613 GP Bergen op Zoom
tel. 0164 - 256801
email obs De Noordster

Logo gezonde school horizontaal

leerbedrijf licht 

obs De Noordster
is onderdeel van

 

somlogo